2016. január 20., szerda

Párolt sütőtök húsgolyóval

A piacon vettem egy szép sütőtököt, így adta magát az ebéd körete, amihez egy gyors húsgolyót választottam feltétnek. Igazán pikáns lett és nagyon guszta :D Pé alig tudta abbahagyni a sütőtök falatozását, annyira bejött neki ;)


Hozzávalók: (3 adag)
- egy közepes sütőtök negyede
- só, bors, szerecsendió, gyömbér
- néhány zsályalevél
- 1 kk kókuszolaj
- 1,5 dl fehérbor
- 4 gerezd fokhagyma
- víz

Húsgolyó receptje itt, majoranna helyett most rozmaring került bele, hogy jobban passzoljona  tökhöz ;)

Elkészítés:
A tököt meghámozzuk és ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Az olajon kicsit megpirítjuk mindkét oldalát, közben fűszerezzük sóóval, borssal. Ezt követően felöntjük a borral és hozzáadjuk a többi fűszert és a megpucolt, majd áttört fokhagymákat is. Így pároljuk fedő alatt míg a sütőtök teljesen át nem fő, alkalmanként egy kevés vízzel pótoljuk az elfőtt folyadékot. Addig főzzük csak, hogy ne essen szét, de már kellemesen puha legyen a textúrája.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...